Så funkar det


Eternal Hope är en insamlingsstiftelse vars fokus är att hjälpa barn och unga som lever i en utsatt situation. Stiftelsen har ett nära samarbete med en välgörenhetsorganisation, Hälsa International, som är verksam i Togo.

Togo är ett litet land i Västafrika som präglas av stor fattigdom. Hälsa International driver olika projekt vars syfte är att ge utsatta barn en hälsosam uppväxt.
Togo är ett land med ung befolkning. Befolkningens storlek och ålder är svårt att fastställa, då många barn som föds aldrig blir registrerade.

Troligen är cirka 80% av befolkningen under 25 år. Det finns inga sociala skyddsnät, vilket gör att ett stort antal barn lever under fruktansvärda omständigheter. Hur många barn som lever på barnhem eller som gatubarn vet ingen, då de flesta av dessa är papperslösa. Bland barnen förekommer sjukdomar som HIV, kolera och malaria.

Trots den allvarliga situationen så får många barn ingen medicinsk hjälp, då sjukvård är dyrt i Togo. De flesta av barnen har aldrig träffat en läkare. Detta vill vi på Eternal Hope och Hälsa International ändra på.

Eternal Hope och Hälsa International har för närvarande samarbete med 5 olika barnhem, där vi ser till att barnen får tillgång till sjukvård. Genom kontakter och avtal med kliniker och läkare har vi ordnat att kontinuerliga läkarbesök görs på barnhemmen. De får möjlighet till vaccinationer och medicin. Vid behov erbjuds inläggning på klinik. Vi jobbar även med barn som lever på gatan och hittills har över 100 gatubarn blivit undersökta av vår läkare.
Eternal hope stödjer Hälsa International på olika sätt men främst med finansiellt stöd.

För att kunna ge denna ekonomiska hjälp, behöver vi din hjälp för att kunna fortsätta detta viktiga arbete och hjälpa ännu fler barn att uppnå en hälsosam uppväxt. Varje krona gör skillnad. Via direktkontakter med projektet i Togo, går varje skänkt krona till barnens behov utan mellanhänder.
Vi på Child4Life tycker att det viktigt att företag tar ett socialt engagemang och därför har vi valt att stötta Eternal Hope på olika sätt.

Följ Eternal Hope på social media!